Nosferatu

Nosferatu

Radio Študent, 28. december 2022 ― Lani, natančneje prejšnji teden, smo si v Cankarjevem domu ogledali projekcijo stare neme grozljivke Nosferatu z novo glasbeno spremljavo, ki jo je v ta namen skomponiral hišni pianist Kinoteke Andrej Goričar.
Osem gora

Osem gora

MMC Gledamo, 27. december 2022 ― Pietro in Bruno, osrednja lika v filmu, se spoznata v otroštvu. Pietro s starši počitnikuje v odročni italijanski alpski dolini, kjer pri stricu in teti živi Bruno, edini otrok v vasi z vse manj prebivalci.
Doba Armagedona

Doba Armagedona

MMC Gledamo, 10. december 2022 ― Doba Armagedona, ki jo kot režiser in scenarist podpisuje James Gray, ni apokaliptični triler, kot bi morda pričakovali, temveč družinska drama, postavljena v leto 1980, ki ga je v ZDA zaznamoval vzpon Ronalda Reagana in njegova izvolitev za predsednika.
Kapa

Kapa

MMC Gledamo, 3. december 2022 ― Pa ga imamo! Prvi slovenski otroški božični film Kapa je po letu odloga in nekaj festivalih končno zasijal tudi na številnih filmskih platnih in takoj navdušil mlado in tudi nekoliko starejše občinstvo.
Meni

Meni

MMC Gledamo, 30. november 2022 ― Tudi če ne diskreditiramo umetniškega vidika visoke kulinarike, je težko zanikati, da je ta svet neizčrpen navdih za satiro: od stratosferskih egov kuharskih genijev do banalne vulgarnosti patricijev, katerim se udinjajo.
še novic